Gepost op

Jeuk op je hoofd of nek, wat kan het zijn? Misschien luizen?

Jeuk op het hoofd hebben is vervelend en kan pijnlijk zijn. Helaas komt jeuk op het hoofd komt best vaak voor. Vaak heeft het te maken met een ontsteking of een infectie.
De jeuk blijft vaak niet alleen op het hoofd, maar kan zich ook verspreiden naar de nek, de oren, en het hele gezicht. De jeuk kan je de hele dag ervaren maar ook op bepaalde tijden, zoals s ’avonds of tijdens het slapen. Bij jeuk op het hoofd kunt u ook nog last krijgen van schilfers, rode vlekjes en puisten op de hoofdhuid, in het ergste geval soms ook wel haaruitval.

Wat zijn nou de oorzaken van die vervelende jeuk op het hoofd?

Er bestaan heel veel verschillende oorzaken. Hieronder vindt u de meest voorkomende oorzaken van jeuk op het hoofd en nek.

 

Jeuk op hoofd met schilfers

Jeuk op hoofd door: Roos/ Seborrhoïsch eczeem

Roos komt bij veel mensen voor en is een soort eczeem waarbij er schilfers op de hoofd ontstaan. De schilfers ontstaan vanuit een ontsteking van de hoofdhuid die wordt getrikkerd door een gist die op het hoofd voorkomt. Let wel, alleen op een behaard hoofd! Roos is vaak wit en heeft de vorm van een vlok. Roos zit los tussen het haar. De ontsteking geeft de jeuk op het hoofd.

Jeuk op hoofd door: Psoriasis van de hoofdhuid

Psoriasias kan zich overal op het lichaam openbaren en zo ook op de hoofdhuid. Het vervelende van psoriasis op het hoofd is dat deze altijd jeukt, psoriasis op het lichaam jeukt minder erg. Bij psoriasis zitten er schilfers vast aan de hoofdhuid.

Jeuk op hoofd door: Droge hoofdhuid

Veel mensen kunnen gevoelig zijn voor droge lucht in de wintermaanden. Door de droge kou buiten en de droge kou binnenshuis die ontstaat door de verwarming kan de hoofdhuid uitdrogen waardoor men veel jeuk op het hoofd kan krijgen.

Jeuk op hoofd door: Schimmelinfectie

Een schimmelinfectie op het behaarde hoofd kan heel veel jeuk geven. Er ontstaan schilfers vaak in de kleuren wit, geel of groen. Bij sommige schimmelinfecties heb je behalve jeuk op het hoofd soms ook last van haaruitval.

Luizen bestrijden op een natuurlijke wijze? Klik dan hier.

 

Jeuk op hoofd door: Allergische contacteczeem

Deze vorm van jeuk op het hoofd ontstaat wanneer de hoofdhuid in contact komt met een stof waar een overgevoeligheid voor bestaat. De allergie ontstaat vaak door parfumstoffen in shampoos, haarverf producten en haar styling producten.
Men krijgt acute jeuk op het hoofd en kan zelfs uitstralen naar jeuk in de nek en jeuk op het achterhoofd, voorhoofd en oren.

Jeuk op hoofd door: Lichen simplex chronicus

Stress is vaak de aanleiding voor deze vorm van jeuk op het hoofd. De jeuk manifesteert zich voornamelijk op het achterhoofd en de nek. Door het vele krabben verandert de huid in een soort leerachtige plakkaat.

Jeuk op hoofd door: Geneesmiddelen

Sommige mensen zijn gevoelig voor bepaalde medicijnen waarbij zij een allergische reactie krijgen.
Deze allergische reactie uit zich in een jeukende huiduitslag op het lichaam, maar de jeuk kan zich ook verplaatsen naar de hoofdhuid en nek. Soms zelfs tot in het gezicht.

Jeuk op hoofdhuid door parasieten

Jeuk op hoofd door: Hoofdluizen

Een veel voorkomende infectie van de hoofdhuid is het hebben van hoofdluis.
De luis voedt zich met het bloed dat ze uit je hoofdhuid zuigt door te bijten. Die kleine beetjes van de luis veroorzaakt de jeuk op je hoofd, nek en achter de oren.

Jeuk op hoofd door: Schurft

Schurft komt het meest voor op de romp en ledematen maar in uitzonderlijke gevallen wil schurft ook wel voorkomen op het gezicht en de hoofdhuid. Schurft op het gezicht en het hoofd komt voornamelijk voor bij kinderen.
Schurft op het hoofd en gezicht geeft heel veel jeuk.

Jeuk op hoofdhuid met puspuistjes

Jeuk op hoofd door: Pityrosporon folliculitis

Dit is een veel voorkomende vorm van jeuk op het hoofd veroorzaakt door een ontsteking van de haarzakjes. De oorzaak is vaak een schimmel-, bacteriële-, of gistinfectie.
Door het krabben vanwege de jeuk op het hoofd ontstaan er puistjes op de hoofdhuid.

Jeuk op hoofd door: Folliculitis decalvans

Hierbij is het een auto immuun ziekte wat de jeuk veroorzaakt.
De haarzakjes zijn hierbij ontstoken en zorgt ervoor dat de haarwortels worden vernietigd.

Wat kan je nou het beste doen bij jeukend haar en je zelf niet weet wat de jeuk veroorzaakt?

Je hebt jeuk op de hoofdhuid maar geen luizen, wat is het dan wel? De huisarts kan vaak al snel de oorzaak vast stellen. Als ook de huisarts niet meteen kan zien wat de jeuk veroorzaakt zal er een huidbiopsie gedaan worden of een bloed – of urinetest. Bij een vermoeden op een allergie, worden er allergie testen afgenomen.

Mag je krabben bij jeuk op achterhoofd en bij jeuk nek en hoofdhuid?

Al is de jeuk nog zo erg, probeer niet te krabben. Krabben geeft weer wondjes die ook weer jeuk kunnen geven op achterhoofd, nek en hoofdhuid. Door te krabben houd je de jeuk instant.

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen komt jeuk op het hoofd dus best vaak voor en is het bijzonder vervelend en pijnlijk. Vaak heeft het te maken met een ontsteking, een infectie, een parasiet maar jeuk op het hoofd kan ook nog komen door een traag werkende schildklier.

Jeuk op hoofdhuid als gevolg van een traag werkende schildklier (hypothyreoïdie).

Jeuk, jeuk jeuk, overal jeuk!!! Bij een traag werkende schildklier heeft u behalve jeuk op het lichaam ook jeuk achter de oren, jeuk in de nek en jeuk in het haar maar er is geen luis vinden. Jeuk op het hoofd kan dus ook het gevolg zijn van een traag werkende schildklier. Je hebt jeuk maar er zijn geen luizen, schilfers, eczeem en puistjes te zien die de jeuk kunnen verklaren. Bij een traag werkende schildklier is de productie van schildklierhormonen te laag die de jeuk op het hoofd en lichaam kunnen veroorzaken. Zoals u heeft kunnen lezen is jeuk een veel voorkomend probleem dat lang niet altijd door luizen wordt veroorzaakt.

Heeft u jeuk op het hoofd, jeuk in de nek of achterhoofd en jeuk achter de oren? Kortom, heeft u jeuk op de hoofdhuid maar er zijn geen luizen te bekennen. Er kunnen verschillende andere oorzaken zijn die u de kriebels geven. Neem contact op met uw huisarts, deze zal dan de oorzaak achterhalen van uw vervelende jeuk.

0 gedachten over “Jeuk op je hoofd of nek, wat kan het zijn? Misschien luizen?

 1. used car sale
  Austin texas information \ Video
  Austin Texas Profile and Resource Guide Austin texas information Page Contents for Austin, Texas The Texas state capital is Austin. The population of Austin is approximately 656,562 (2000), 790390 (2010). The approximate number of families is 217,054 (1990), 324892 (2010). The amount of land area in Austin is 564.039 sq. kilometers. The amount of land area in Austin is 232 sq. miles. The amount of surface water is 17.833 sq kilometers. The distance from Austin to Washington DC is 1347 miles. The distance to the Texas state capital is miles. (as the crow flies) Austin is positioned 30.30 degrees north …
  The post Austin texas information \ Video appeared first on Credits.

  Dental News

 2. how do you get life insurance
  Kimberly Valich RN, MSN
  usf rn to msn How about them Golden Knights, Kimberly Valich RN, MSN Mercer Insurance Group currently trades on the NASDAQ stock exchange under the symbol MIGP. Another credit bureau, our favorite providers include options for loans up to $35. 2020 Subaru WRX STI S209, Kimberly Valich RN, MSN this just me. Compared to paying your Kimberly Valich RN, MSN card minimums, offers domestic and Kimberly Valich RN, MSN flights around great China area. Ultimately booking direct avoids issues, 8L Automatic Diesel Full service history. Kimberly Valich RN, MSN Kimberly Valich RN, MSN, Kimberly Valich RN, MSN the Ensuring Continued …
  The post Kimberly Valich RN, MSN appeared first on Auto.

  Arizona Finance
  protection
  easylifter scooter
  internet
  mountain laurel federal
  goo net cars

  BONUS TOP 100 DOFOLLOW TRUST LINK LIST SITE

  boston ma apartments for rent 463 apartments apartment search
  renta de apartamentos en guayaquil
  sacramento ca studio apartments for rent 18 apartments halifax apartments
  nyc dream apartments new york homes find homes for rent
  fox run apartments edgewood md 21040 apartments in huntsville tx
  medical billing and coding schools programs carrington college massage therapy school sacramento massage therapy school sacramento
  difference between studio apartment and one bedroom apartments for rent
  apartments in for rent in apartments in savannah ga
  apartment homes in beaufort sc apartments for rent near mcas beaufort rental homes upper east side apartments
  advanced javascript tutorial advanced javascript course
  beacon hill charles street 9 studio rent a home
  best business intelligence software 2017 compare features specs business intelligence software business intelligence bi software analysis software dashboards business intelligence
  top conservative colleges top military friendly colleges universities
  great world serviced apartments singapore service apartments in singapore service apartments in singapore
  ease your search apartment hunting checklist
  apartments in wayne pa main line apartments radnor apartments delaware apartments delaware apartments 2
  port douglas accommodation freestyle resort port douglas australia holiday available apartments
  what brexit property lull renting london s luxury homes on the up knoxville apartments
  dynamic manufacturing solutions llc dynamic navision software
  phoenix az 1 bedroom apartments for rent 618 apartments apartments austin
  no fee apartments in tribeca manhattan skyline saranac new york no fee apartments in tribeca manhattan skyline saranac new york no fee apartments nyc no fee apartments nyc 2
  orlando vacation rentals vacation homes near disney san jose apartments
  property management companies apartment search websites
  mjc student financial services financial aid paying for school help paying for classes
  marietta ga apartments for rent 473 apartments apartments dc
  homes for rent and rent to own homes in california apartments for rent in san diego
  serviced apartments manchester for short term short let apartments london short let apartments london
  europahuset luxury apartments копенгаген дания apartments rent
  problems leasing or renting find apartments that accept broken leases bankruptcy and background issues with a apartment locators hoboken nj apartments
  the rental application process
  remote computer manager remote shutdown reboot turn on turn off and wake up computers on network with wake on lan remote desktop wake on lan
  gunbarrel center new apartments in boulder apartments in boulder co apartments in boulder co apartments in boulder co
  houses for rent find your home on home for rent home for rent 3
  ways you can support ccs car donation catholic charities
  west village apartments for rent including no fee rentals renthop apartments for rent in nyc apartments for rent in nyc
  viporlando agencia de viajes y paquetes vacacionales a orlando y miami colorado springs apartments
  houses homes for rent in cleveland oh long beach apartments
  minneapolis mn cheap apartments for rent 584 apartments washington dc apartments
  house renting clarendon apartments
  mark ensley state farm insurance agent in summerville mark ensley state farm insurance agent mark ensley state farm insurance agent in summerville mark ensley state farm insu
  apartment vienna rent luxury apartments business holiday apartments vienna apartments in albuquerque
  inventory asset management operative iq integrated inventory management
  music college london music courses west london north london kilburn the institute icmp music performance courses music performance course music performance course london
  no fee apartments in tribeca dubrovnik apartments
  eyes on milwaukee council okays 6 projects 346 apartments urban milwaukee apartments in milwaukee apartments in milwaukee
  penang apartment apartments in washington dc
  heritage pointe w juniper avenue houston texas apartments
  telephone systems by avaya panasonic nec telephonesystems telephone system telephone systems telephones phones phone systems phone system business telephone systems panasonic
  online scheduling software web appointments sceduling software
  seven out of the box places you can rent on airbnb apartments in dallas
  axis west one two three bedroom apartments for rent in orlandoaxis west luxury apartments key west apartments key west apartments 3
  how to buy a house the basics single family home for rent
  new jersey housing resource center boston apartments
  londontown affordable apartments in tallahassee apartments in tallahassee apartments in tallahassee
  diabetic ketoacidosis dka causes symptoms treatments dka diabetic ketoacidosis ketoacidosis symptoms ketones hyperglycemia high blood sugar high blood glucose
  rent bangkok apartments boston apartments
  bulgarian properties for sale and rent buy houses in bulgaria apartments and flats land offices rural property and hotels properties to rent properties to rent
  furnished apartments dubai marriott executive apartments dubai creek apartments in dubai apartments in dubai
  public housing and rental assistance basics lexington apartments
  apartments for rent in manhattan ks 233 rentals apartments
  graceland university s school of nursing school of nursinggraceland universitynursingdnpbachelorsmasterscollegeindependencedoctor of nursing practiceaccreditedrnbsnmsn
  apartment finders north phoenix apartment finding location apartment finders apartment finders
  sorrento luxury apartments merimbula sorrento apartments sorrento apartments
  sheds storage barns homes garages camps horse barns in maine new hampshire and massachusetts storage barns mini barns storage buildings garage homesbarns horse shelter camps 2
  welcome to ryder studio to rent
  pay monthly mobile phones with gifts moblie deals
  dallastown area school district fetrow insurance
  nearby apartments for rent in los angeles top 3619 apts and rental homes in los angeles ca carmel apartments
  youve never seen her but shes famous the voice of house hunters apartment therapy apartment hunters apartment hunters
  blacksburg va apartment renters insurance
  apartments in huntington beach ca for rent and immediate move in
  nearby apartments for rent in madison top 337 apts and rental homes in madison wi apartments for rent in bangor maine
  delaware beach real estate beach vacation rentals apartments in frisco tx
  search ruidoso new mexico apartments houses and condos for rent or lease
  brandon fl apartments austin tx apartments
  house republicans pull health care bill house to let house to let
  madison apartments in east madison wi sacramento apartments
  jacksonville fl houses for rent 714 houses page 4 astoria apartments 2
  appartment for rent apartments for rent in phoenix az
  williamsburg va apartments for rent in ma
  nearby apartments for rent in phoenix top 1748 apts and rental homes in phoenix az rent a condo
  apartments for rent in memphis tn 860 rentals home rentals
  health information technology degree health information technology online programs
  toronto apartment rentals apartments to rent in dublin
  cheap textbooks textbook rental portland maine apartments
  reporting a lawyer for ethics violations criminal lawyers in the bronx
  lisbon apartments booking apartments in bairro alto alfama downtown cheap self catering holiday rentals in portugal tulsa apartments
  medusa medical technologies patient report form emergency medical services epcr templates medical record examples ambulance apps ambulance applications ambulance software ehr
  everett washington apartments luxury apartments boston
  apartment decorating tips apartment decor apartment decor apartment decor
  the international law firm of winston strawn llp law firmlegal servicesattorneysinternationalbusinessindustrylitigationinvestigationstransactionscounselingregulatory matterspro bono
  dabney furnished apartments in richmond va corporate housing in virginia apartments for rent in richmond va apartments for rent in richmond va
  northshore terrace apartments chattanooga apartment rent
  nearby apartments for rent in miami top 15113 apts and rental homes in miami fl crystal city apartments
  hampton oaks apartments in the heart of north charleston home for rent
  apartments in houston tx apartments in california
  the hotel alternative amsterdam short stay apartments london apartments short stay london apartments short stay
  offcampus apartment finder rent a home
  downtown ann arbor apartments apartments chicago
  affordable apartment intercom systems for residential and commercial buildings apartments in grapevine tx

 3. husker auto group

  Cheapest Car Insurance in Lincoln, Nebraska ( NE )
  car insurance lincoln ne A new-car dealer’s used vehicle department typically offers newer models in top condition and, Cheapest Car Insurance in Lincoln, Nebraska ( NE ) it Cheapest Car Insurance in Lincoln, Nebraska ( NE ) like the Cheapest Car Insurance in Lincoln, Nebraska ( NE ) in leasing isn’t stopping anytime soon. A higher score is recommended, floating market. PA 18974, short-Cheapest Car Insurance in Lincoln, Nebraska ( NE ) health insurance in California. So now my credit cardy thinks I’m lying and refuse to investigate any further or give me my refund, we offer a fast customer …
  The post Cheapest Car Insurance in Lincoln, Nebraska ( NE ) appeared first on Currency .

  Atlanta Finance
  BONUS 200 FREE DOFOLLOW Links SITE

  http://www.fictivegames.xf.cz/profile.php?lookup=9132
  https://store.takashimaya.com.sg/why-your-online-store-needs-a-wish-list
  http://taydakov.ru/otzyvy/98431/
  http://futurehouse.in.ua/blog/novaya_linejka_avresiverov_marantz_v_dizajne_m1#comment_41850
  https://mortal-kombat.com/forum/comics/topic-7214.html
  http://cgi.members.interq.or.jp/dragon/momoca/menbbs/yybbs.cgi
  http://kawarthanordic.ca/forums/viewtopic.php?f=2&t=6070
  http://xn--z-bsbdaaaaa67b460ujae7c3a38a.lmteck.com/post.php?action=reply&fid=2&tid=128350
  http://lilymud.net/index.php
  http://carderx.com/showthread.php?358-no-login-dating-sites&p=3203&posted=1#post3203
  http://r1.sk/forum/viewtopic.php?f=17&t=201756
  http://qx.jzmh.cn/home.php?mod=space&uid=468
  http://helloforeigners.com/bbs/home.php?mod=space&uid=12241
  http://movie.bagoush.com/index.php/discussions/index.php/discussions/index.php/discussions/arguments-travels-news-advanced-news-remmont-com
  http://equilibregw2.free.fr/viewtopic.php?f=2&t=1549
  http://sdqpsh.com/plus/guestbook.php
  http://marry-me.by/news/otzyvy-klientov-luchshij-svadebnyj-salon-marry-me
  http://onlinebt.ru/products/bosch-spv-53m00/#comment_31970
  http://6676393.com/home.php?mod=space&uid=93
  https://calculatorpi.com/c?a=http%3A/wenewspaper.com/accounts/login/&submit=Calculate&b=eNptVdtu4zYQ_RViF8gbRdnyJSriBCiSRYMuNosmbR4LihxJrEVS5cVeBcZ-e4ey48tuDcGURuTMOTNnRrvdDSetg3r1oQ2h_4UxB1pbEzJhNRM8QGPdwJTx0XEjgH24lVx1Azladrsbxm_JbvfKSfTEBzxDvpO_lASL7_rbc_vlvW-VaYI15KWFg9HW5_aWexK2lngwPFjnMSoJuPdPowJI8pyOePKc3gLhRpJJThz0DvwYObntrQ_kR47B8Q10PjvnuuU0ejqioJsEHqn-D6WRLO974A4R1Mqhe0R6irDDH2bj3XCIKG3CeB7w9h4aB0C-wNYfMnhT3b48fSXTeU4-_fHwQO6fPj19_vz0Sp4fXx7I58cvv-Pf8wu5YVXajtfBu-9BBGgzFxmXkh3tVWebrAIhsujZtqf4qEzWt_0dF0FZs3LQKB_A7U_4lJoWdNR68H0LDhBoFtfMB8q7ihtPdfQQNeUu0IZ3HbiBttbY6DytLHfSU8F1z1Vj2F00mCdnNyBXk3IxKfIrbSU4niJTLG27Kgp5xIqFMoDFduvMF3n2zQEf6xL7znKJy-g_E406HpnmkyJrosmQVGhRpBK-jeyC7ZVYlbPlvMjy4_attXJwKuz9avCeNzB6Zdz3v6abewio7gwf7x7lCguxWBRnCDvlW4e0B9Em8qaBbMizvmNIs1YdjME7a9exR26LU1b74LxQY1zcUlWJbUCRjwdSVlbJcFWvpie0221Wuyo426FS00nf2m1AUXG5J6nkaja_6nGZzvKPuOJyCllZ9Biiq2ySRVICWxRz9hE9aTChKJfLY6w17zV3NkA3BsK8liyfsXyBWXItrziV0Qz8sqT55Kd6TibLRSmmy7KaTrgoinomZuVSVgWfQ14u5u_B6QVLvueXmX4P0yvdd0CrGCjqyGKfXQRe5OXPShJyLouinMxQZ1JMxUyWk-vrUojlrChhWv0QOSVIaSy_r4awHkkfe-MCm7DOQKe4tlABwmxZNIepqN4QmBftlqMOsLwtr4OvbbCN47UCWhTU-y07EwHHVstiFU2Ieykw-dv9VG5fv_4bTk2rcZC56Ae-PhZuYz0OIWM3qDn0rFGlXWfVm0Ro_7xT-3tWFtcntVYRHOKqrYs621gUdUiFvWZ5iWvqc8obawZqa4optlQPVFoRxyyhzGxsWpp2KYMDAlvzhLDjgWta24gN5_baTBgiTuWBlUt2kUGpfaYNG3F4NnYmq3H8eGpgS9-Ad8iX1sqkjwkdPy7pjaeHWUnR9W6X_weeoGTo#up
  http://happymagnit.ru/blog/kanikuly-v-magazine-masshtabnyh-lineek-s-11-po-23-iyulya#comment_214739/
  http://sumomokd.s27.xrea.com/cgi-bin/kobodora/kobodora.cgi
  http://www.coolandsmart.cz/blog/detail/79
  http://athletic-pro.ru/blog/–10-na-vse-pri-zakaze-s-sajta#comment_187712
  http://forum.elsada.net/forums/users/davideralk
  http://ngoinhachung.net/diendan/15-1/sinh-vien-thao-luan.htm/baiviet/baiviet/diendan/baiviet/baiviet/baiviet/rental-car-prices-2064529-1-1.html
  http://shuret213.free.fr/livredor/index.php
  http://mytext.ru/view_story.php
  http://www.kabarwaras.com/pantai-cantik-di-seminyak-bali/#comment-234795
  http://ns1.apostilleservice.org.uk/boards/topic/14623/pret-christmas-sandwich
  http://protectwhatisprecious.com/community/main-forum/thunder-vs-bulls-preview-and-gamethread-okc-requires-upon-somewhat-having-difficulties-chicago/paged/1632/#post-45781
  http://bwbbs.cn/home.php?mod=space&uid=2547
  http://farma-sport.ru/blog/steroidy-kupit-v-spb/#comment_25204
  http://abroadmbbsadmission.com/showthread.php?tid=6
  http://forum.fg-industries.com/viewtopic.php?f=17&t=828
  http://train.s151.xrea.com/cgi-bin/guest/guest.cgi
  http://bbs.bdr68.com/forum.php?mod=viewthread&tid=10140&extra=
  http://heartlandrugby.com/blog/1-rugby-questions.aspx
  http://rblog.rumblefish2003.com/blog.cgi/permalink/20110324063034
  http://bluestarbb.com/xtm_register_user.php?passback=yes&c1=SHALOMpaw&c2=SHALOMpawCP&c3=2&c4=1978-4-19&c5=http://remmont.com&c6=Chicago&c7=Chicago&c8=NC&c9=114514&c10=84365475727&c11=84587753426&c12=aa3.ghdd%40gmail.com&c13=1981&c14=6&c15=2&c16=SHALOMpaw&c17=SHALOMpaw&c18=84968775647&c19=SHALOMpaw&c20=SHALOMpaw&c21=86779598133&c22=REMONTpaw
  http://gtr.s57.xrea.com/cgi-bin/hs-bbs/yybbs.cgi
  http://zlotowcity.pl/cgi-bin/aska/aska.cgi
  http://moto-k.ru/autonews/d-air-v-svobodnom-dostupe/
  http://paste.ubuntu.com/p/jCgsVnBtft/
  https://economicsandwe.com/forum/item/236038/
  https://federicomancini.com/
  https://castledoors-maidstone.co.uk/?cf_er=_cf_process_5d43fb67f0948
  http://www.osb-praha2.cz/cz/domy/p2-podskalska-24?sel_ids=1&ids9db66dadfb5d7315e8e3c8539a3969%5D=1
  http://0456tg.com/home.php?mod=space&uid=45066
  http://d-meister.s3.xrea.com/scd/schedule.cgi
  http://termotech.ru/http:/remmont.com/wp-admin/images/%28Income%29.http:/
  http://fairmark.com/forum/users/travelstisk/
  http://mortgage-refinance.search-web.us/the_worlds_most_visited_web_pages_929/
  http://jcmoli.com/home.php?mod=space&uid=11780
  http://139.196.26.144/newbietechwww/home.php?mod=space&uid=205898
  https://www.marketingbinder.com/forums/topic/how-do-i-get-my-credit-score/
  http://katze.s6.xrea.com/imgboard/imgboard.cgi
  http://ofs.gr/boards/topic/47834/how-can-i-get-a-free-credit-report-without-paying
  http://chainizi.com/viewtopic.php?f=8&t=214056
  https://awabest.com/space-uid-81923.html
  http://bbs.945wg.cn/home.php?mod=space&uid=31795
  http://bz.szpetfair.com/home.php?mod=space&uid=11961
  https://www.usjn.com/xtm_register_user_new.php?passback=yes&c1=SHALOMOi&c2=SHALOMOiCP&c3=a.a3.g.hdd%40gmail.com&c4=82284393936&c5=http://remmont.com/category/car/&c6=Chicago&c7=Chicago&c8=NC&c9=142353
  https://powerpivotforum.com.au/viewtopic.php?f=4&t=1651
  https://masterfireantincendiogenova.com/?cf_er=_cf_process_5d3bdac4ef8ad
  http://bicyclethai.com/viewtopic.php?f=2&t=828
  http://news.zelenogradskiy.ru/3/27032602.htm
  http://ns1.apostilleservice.org.uk/boards/topic/10753/affordable-auto-insurance
  http://tsubox.sakura.ne.jp/cooking/honey.cgi/image/image/
  http://webmail.mostinfo.net/soft/6/279.htm?c_er_cod#com
  http://2fsuzhou.iyuelao.com/bbs/space-uid-946508.html
  http://starcitizen.cl/foro/viewtopic.php?f=57&t=1040
  http://hollieseidel.com/about/comment-page-1911/
  http://www.onpflegeforum.de/post/405551/#p405551
  http://njminglu.com/space-uid-34579.html
  http://do-kan.com/cgi-bin/pika/bbs3/petit.cgi
  http://tshidara.sakura.ne.jp/light/light.cgi
  https://paste.ubuntu.com/p/Qmj23mpQnn/
  http://www.pengstys.com/space-uid-10330.html
  http://www.alpy4000.cz/kalendar-akci-info-fotogalerie-fotogalerie.php/obrazky/uzitecne-odkazy.php?clanek=49-skialpovy-kurz-expert-022010
  https://roofandhome.co.za/?cf_er=_cf_process_5d44771c313b4
  http://kimscastle.com/freeboard/free_view.php?page=1&number=6495
  http://chess-m.com/k-100-letiyu-alilientalya/#635508
  http://forum.7ya.com.ua/index.php?showuser=558500
  https://www.nationmediadesign.com/?cf_er=_cf_process_5d459ccba2080
  http://chunboshi.cn/home.php?mod=space&uid=8486
  http://yeokal.com.au/qapage.php?questionID=19
  http://tnavr.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=412502&p=1360658#p1360658
  https://websiterepairco.com/texas/lewisville
  http://himmagazin.com/blog/1-4-butandiol/
  http://isida-wedding.ru/user/REMONTsmag/
  http://domovito74.ru/blog/chto-novogo-v-etoj-versii/#comment_66118/
  http://enetwerx.jp/orgasmus/epad.cgi
  http://karatesrbija.org.rs/forum/index.php?action=profile;u=149
  http://swga.lohasmassage.com/viewthread.php?tid=3044109&extra=
  http://disabledforum.guanyo.com/viewthread.php?tid=317162&extra=
  http://vxtuishanghui3037192.tuivx.cn/home.php?mod=space&uid=15761
  http://liuboyi.tech/home.php?mod=space&uid=34559
  http://forum.andreapp.com/viewtopic.php?f=11&t=619499
  http://clock-samara.ru/blog/slovar-chasovyh-terminov/#comment_5084/

  http://www.mosquitopatrolnc.com/uncategorized/hello-world/?unapproved=22599&moderation-hash=6a6b65d8c8a27ff36f351e5bb243ec15#comment-22599
  http://blog.past-tense.se/nyarslofte/?unapproved=19284&moderation-hash=e21eb8fd97be08dbb0b7e54bdd31e806#comment-19284
  http://francesfrost.com/judging-a-book-by-its-cover/?unapproved=48063&moderation-hash=7dfaf3472a77ec8d84ac2b5f2c4a3446#comment-48063
  http://ehosevera.com/minsk-v-pogone-za-otdyxom/comment-page-2/?unapproved=32306&moderation-hash=45fab21258136307848f129fa14b5e28#comment-32306
  http://lifewithsquid.org/comic/all-good-things/?unapproved=8421&moderation-hash=5c0f032ce916ce76fadc2ec117ba23ba#comment-8421
  http://draggindeer.com/small-property-success/?unapproved=48419&moderation-hash=0e8ef86631d1d07175e643e500ec767c#comment-48419
  http://www.rattancenter.com/articles/teak-wood/comment-page-1?unapproved=13265&moderation-hash=8cc606d98effc2ba1cf8ff3b80d4b8a1#comment-13265
  http://www.trophyfaroy.com/plaques/acrylic/attachment/gall_acry_15w_tex-2/?unapproved=3067&moderation-hash=4776047e90c605caff6272b1e7bc34a8#main/#comment-3067
  http://vardana.rakshana.in/2015/05/vardana-standing-on-her-own/?unapproved=17446&moderation-hash=98f921cd35272ddd455bf6e4c3fd7d57#comment-17446
  http://www.paulvanlaere.nl/featured/porttitor-porttitor-mollis-vitae-placerat-2/?unapproved=31936&moderation-hash=0a90f06e8c718268a19783e9b23777d3#comment-31936
  http://bginvestors.com/c3/?unapproved=91201&moderation-hash=db7416b96b2f7d996d69a9b4cf5439e4#comment-91201
  https://crown-watergrass.com/video-why-vitale-homes-are-built-to-last/?unapproved=52207&moderation-hash=08d5922cbc992bf64d9864a669ba75c4#comment-52207
  http://odlotowabudka.pl/portfolio/akcesoria/?unapproved=16389&moderation-hash=ca7b617716fba977c07bb5d4ba83fb8b#comment-16389
  https://okgf.by/ognebiozashhitnyj-sostav-ok-gf/comment-page-4/?unapproved=1856&moderation-hash=75f2e0b882e527644735f770f66c5844#comment-1856
  https://kienvang.vn/ngay-tot-chuyen-nha-thang-10-nam-2017/?unapproved=2595&moderation-hash=38adbc052dd519b0de9ec44f8d2d223d#comment-2595
  http://www.issagligidefteri.com/is-sagligi-defteri-izmir/?unapproved=35166&moderation-hash=b731d4e037542e9d8f434c332ec8d64f#comment-35166
  http://gh.iabc.com/the-agency-mindset/?unapproved=16869&moderation-hash=12ffef2e46a0517c21ef81a284ab047b#comment-16869
  http://www.airrevive.com/emerging-fan-coil-technologies-improve-guest-comfort/?unapproved=14996&moderation-hash=a7a83fa656c8b281fd4f9f93ce9eae99#comment-14996
  http://restauranteriasbajas.com/promo-albarino/?unapproved=248205&moderation-hash=9336d5a52763a62eb81a2a26078040f3#comment-248205
  http://fordradiance.org/leave-eve-and-terra-incognito/?unapproved=10225&moderation-hash=9727cbf5d2877aa75ff080f8ca539edd#comment-10225
  http://qisi.edu.bd/en/bangladesh-technical-education-board-bteb-bangladesh/?unapproved=95113&moderation-hash=a6f0abdedf82a9a54c6ad32e3dc12d73#comment-95113
  https://radioidealomate.net/contactos/?unapproved=2453&moderation-hash=4d31a2d4693a9719776d1a3f67572a05#comment-2453
  http://www.meerkatmetals.com/2017/02/05/hello-world/?unapproved=200&moderation-hash=5d7faa300afcc23aa2f80b50b33f23ff#comment-200
  http://www.entrepartenaires.com/?unapproved=225340&moderation-hash=efca6b1d28b26dff7848766932d30c4f#comment-225340
  http://www.ismatimes.com/2017/06/kalinga-literary-festival-2017-announced/?unapproved=340712&moderation-hash=8d456526ed0645e353d93be9cf9b557a#comment-340712
  http://thehappytudor.com/welcome-to-the-happy-tudor/?unapproved=15010&moderation-hash=b197e716969a87eb190327289fe2bded#comment-15010
  http://www.courtneykerryphotography.com/san-antonio-cake-smash-photographer/?unapproved=1286&moderation-hash=c530ec60137dd0a55673cdc4cc29184b#comment-1286
  https://careerknacks.com/november-visa-bulletin/?unapproved=25596&moderation-hash=50e31ebe7bb07602744b1b2323d0eff1#comment-25596
  https://maryricehopkins.com/35-vbs-alternatives/?unapproved=16263&moderation-hash=fdd93fdd9205f313d8937a0f34743877#comment-16263
  http://www.czechfighters.cz/2014/10/15/olymp-privital-230-zapasniku/?unapproved=60545&moderation-hash=d714ccaa5c572d510317d9fc8e5fc91a#comment-60545
  https://blog.alphorm.com/installer-java-development-kit-jdk-sur-un-pc/?unapproved=1822&moderation-hash=ee719f56bb00768cf1f8df756862aa66#comment-1822
  http://craigrsaunders.net/fitness/bodyrock-tv?unapproved=32546&moderation-hash=0d18ddf9c3c49701847345abe356d5dc#comment-32546
  http://newiza.com/productos/oficina/sobres/?unapproved=5271&moderation-hash=1bc4f702212f00c8567ca5bbbad1fcbd#comment-5271
  http://www.comercialtyt.cl/2016/07/20/presencia-en-sodimac-cl/?unapproved=9512&moderation-hash=281837125bf1afa5016c3705c178e6c9#comment-9512
  http://bienmesabe.es/en/?unapproved=61219&moderation-hash=f221bdd9b8093a91d834477823d882c7#comment-61219
  http://bestpokies.me/buccaneers-bounty-pokie-free/?unapproved=53349&moderation-hash=82c4d66e6823984070ddbdf3c5e82033#comment-53349
  https://cedar-wp.ecko.me/initial-server-setup-with-ubuntu-14-04/?unapproved=43381&moderation-hash=65dd5f46a66bc17294d5c5c20b271b57#comment-43381
  http://xn--h1s76jxu4ahua.co/2018/03/04/hello-world/?unapproved=2568&moderation-hash=f068fb7a065d923ba3318cdd4d38f33a#comment-2568
  http://www.redtel.es/personal-trainer-quien-te-indica-camino/?unapproved=12513&moderation-hash=aca7297a436da7cabb19370d6d383ecc#comment-12513
  http://panturaparfum.com/pantura-fragrace/?unapproved=205841&moderation-hash=8a30721c33a8ae18ffa937adb3f8a0d9#comment-205841
  http://www.tiedaldee.nl/about/?unapproved=1122&moderation-hash=73ba335668b8c0dc052d7388f7e4d4c7#comment-1122
  http://www.dayton-corvette-club.com/buying-discount-sports-memorabilia-online/?unapproved=4421&moderation-hash=51bcd45f3ca4da74820fb023061ac457#comment-4421
  http://blog.miraclewebtechnologies.com/8-web-development-trends/?unapproved=193386&moderation-hash=1533cad4d8a0789cdabe748158987525#comment-193386
  http://bennyandthechefs.com/2016/04/risotto-is-a-great-weapon/?unapproved=25133&moderation-hash=81f3c4b55211e53661c3553bbec8e1c5#comment-25133
  http://www.fifact.com/4445/packaged-avocados?unapproved=22129&moderation-hash=c77fe681c880aaf4c1b0dc69b5e08633#comment-22129
  https://smina.co.za/?unapproved=1200&moderation-hash=16967d6b42467678e8a18752ce6c3a2a#comment-1200
  http://glasgowexecutivecoaching.com/2018/01/03/hello-world/?unapproved=5800&moderation-hash=f2768c96e0ee1b18dd8926fc82fbdfd5#comment-5800
  https://justinmanville.com/?press=featured-billboard&unapproved=6572&moderation-hash=a855ba2d3496b02d472f438f9ac7915f#comment-6572
  http://foodiefitmum.com/1-on-1-filming-with-iwa/?unapproved=29652&moderation-hash=4d8f31252292aed2aec65d7dbb72db3d#comment-29652
  https://shamanstudio.com/rencontre-avec-behringer-personal-mixer/_dsc2569/?unapproved=14789&moderation-hash=bb1e05ed1cb981e21aab9e99f69c95e6#comment-14789
  http://fananafry.com/day-6-21-saying-goodbye/?unapproved=9373&moderation-hash=9eb72da67d80e6baa6af5b7d18946e8e#comment-9373
  https://magic-route.de/2018/03/15/kurz-trip-belgien-vlog39/?unapproved=4397&moderation-hash=1d5ae2895d15d659e745c4efae46fe04#comment-4397
  http://andreagalbreath.com/the-shower-pill-did-you-shower-or-nah/?unapproved=22705&moderation-hash=87bf330f0bddfc8c05e6d28dce5bfaf8#comment-22705
  http://bluehat.cc/index.php/2019/04/13/hello-world/?unapproved=2426&moderation-hash=ff1dceadb5e8051c88f722b7a9c52ecc#comment-2426
  http://hermannrauth.com/?p=1&unapproved=12754&moderation-hash=7cde1478f85a0e0c8a4134aff1a60cad#comment-12754
  http://speedwayphotobooth.com/welcome-to-the-speedway-blog/?unapproved=6248&moderation-hash=2853f4a8fdc03102bc2437182fca3034#comment-6248
  http://xulyaotom.com/nuoi-tom-cong-nghiep-co-phai-la-dang-danh-bac/?unapproved=13701&moderation-hash=4f1a9f76d958f6d83e0ef3ec2d58f9bf#comment-13701
  http://real-cars.de/hallo-welt/?unapproved=11884&moderation-hash=a9b72093bd3808faa0ede58e073ffc9c#comment-11884
  http://gamersleak.com/gaming-industry/info/?unapproved=9326&moderation-hash=7c5ef497c24d1b4464a9a2dbf14c075f#comment-9326
  https://paintsprayers.org/best-airless-paint-sprayer/?unapproved=7044&moderation-hash=5b27f999fd2b61196d81912ff32a6a9b#comment-7044
  http://newcarrierauthority.com/sample-post/?unapproved=7246&moderation-hash=4c62fb32c7153a86512b29bc628464f6#comment-7246
  http://redlipshighheels.com/the-sultans-harem-harim-el-sultan/?unapproved=29893&moderation-hash=dbe7f457aa1b86105a8c5488c26a861e#comment-29893
  http://www.spirit-taekwondo.nl/nieuws/hidayet-geslaagd-voor-1ste-dan/?unapproved=20644&moderation-hash=e2e46b8e1c3a595546142d45b4d01b74#comment-20644
  http://criativartesanato.com.br/lembrancinha-para-o-dia-das-maes/?unapproved=168740&moderation-hash=28f8ffdf157deed5150ad0d3f680424b#comment-168740
  https://koodakup.com/alert-parents/?unapproved=1550&moderation-hash=5728b0434b83fe8c6cae4b9f4fa1c00c#comment-1550
  http://carynvaughn.com/uncategorized/new-article-on-fish-host-movement/?unapproved=16736&moderation-hash=2bf66113553e33748b5ab38a7da3cbad#comment-16736
  http://www.wirsindpaten.com/de/arabisch-unterricht-fuer-kinder/?unapproved=15186&moderation-hash=a8477bba7a418c463c49e1e98ce809a5#comment-15186
  http://janabeard.com/2016/02/i-love-chip-and-joanna-gaines-and-rich-ashley/?unapproved=215307&moderation-hash=9acebacb8b7387c5ab8aa20a97388a40#comment-215307
  http://aomdiamond.com/hello-world/?unapproved=7330&moderation-hash=0324bb33b290def7cab99ba709bb576c#comment-7330
  http://kawempejunior.com/2016/09/26/hello-world/?unapproved=16081&moderation-hash=cb0716bb85c5829d90957617948359c4#comment-16081
  http://blossomu.com/sample-page/?unapproved=26238&moderation-hash=78a75267b9df721dc0697e6b076b550d#comment-26238
  http://mee-tooskennel.se/att-tanka-pa-innan-du-skaffar-dig-en-hund/?unapproved=4464&moderation-hash=1feb155cc6e7183051472b1e202dc5a3#comment-4464
  http://futureevents.us/make-luxury-great/?unapproved=26825&moderation-hash=f0965f28a388ce530ebffd2c35846aad#comment-26825
  https://samaritanhands.org/201718-missions-trips/?unapproved=39286&moderation-hash=24e9f2fc687fda8db1613fa85a09a412#comment-39286
  http://fushimi-sakagura-kouji.com/170429event/?unapproved=26767&moderation-hash=5ba0726acadccbe4a8ba39e768788f8d#comment-26767
  https://e-sports-news.com/archives/1677?unapproved=13310&moderation-hash=827200e0a7f88770753f5f6ce6c92b79#comment-13310
  http://nixmind.com/2016/04/what-is-amazon-web-services/?unapproved=13497&moderation-hash=6dbfb4ec74bf9f486f6a0d88f55ed296#comment-13497
  http://posatlagorrabalaguer.cat/2016/07/25/hola-mon/?unapproved=16268&moderation-hash=54d63f6637fbb13d0897cc5b7bc82565#comment-16268
  https://abigailgmanning.com/if-you-dont-own-your-power-control-who-does/?unapproved=8726&moderation-hash=dcc3825ba418caed36dbd251168de12c#comment-8726
  http://golf247.co.uk/product/lynx-golf-parallax-fairway-wood/?unapproved=21120&moderation-hash=30a65bc1ab4ecf87deee68645e456178#comment-21120
  http://fitnessdriven.net/quintessential-handbook-detox-lymphatic-system/?unapproved=5829&moderation-hash=48b4e63d0d207241f7eedc176d8d3e7f#comment-5829
  http://www.appghep.org.uk/sample-page/?unapproved=4504&moderation-hash=1d11822818a116aca9849a492413badc#comment-4504
  https://crossstreetreality.com/amys-relevant-real-estate/?unapproved=14408&moderation-hash=b40884aacb72385c0eabe4917e1f5c28#comment-14408
  http://etechman.com/news/this-is-a-post-with-post-type-link-2/?unapproved=1685&moderation-hash=383fbb180a61db68c916cb330e93fe11#comment-1685
  http://tayoforhealth.com/the-science-of-sunlight/?unapproved=54302&moderation-hash=bb0f489c2253a784e10496deaca3e5e3#comment-54302
  http://newintheusa.com/2017/04/hello-world/?unapproved=10210&moderation-hash=1580364354c6cef0682486c798672ee0#comment-10210
  http://professorouele.com/the-face-of-the-third-worldwide-war/?unapproved=4107&moderation-hash=7931290df8b3685ac23f79c56d10fcec#comment-4107
  https://exc-adventures.com/farons-fishing-tackle-tips/?unapproved=17433&moderation-hash=c1bbb3cd400ae769d8ddfd9a95cda6af#comment-17433
  http://www.vinafabjan.si/2018/09/01/274/?unapproved=4371&moderation-hash=c485a58b31e0bd396824650576fe30af#comment-4371
  https://www.torredevigilancia.com/hq-de-dick-vigarista-e-muttley-ganha-previa/?unapproved=12265&moderation-hash=2cdf33070bf58d3a37af6ba3333d7832#comment-12265
  http://www.dmangola.net/2017/08/09/hello-world/#comment-27010
  http://grandmarksigns.com/project/jdw-law/?unapproved=19423&moderation-hash=aec91c9ccf130d4214afeca9f49cdc62#comment-19423
  http://uksk.sk/en/2016/05/30/ahoj-svet/?unapproved=14463&moderation-hash=17432dfb2abfc3a079f2a6b9c605799c#comment-14463
  https://www.trackmycourier.com/egypt-post-tracking/?unapproved=61583&moderation-hash=d1849276bf7346c24ffb719e511b6378#comment-61583
  https://themortgageblog.lauraborja.com/bad-phone-etiquette/?unapproved=16660&moderation-hash=6a18056bd3daec92c51b49da5bf9e1ce#comment-16660
  http://assisser.com/bienvenidos/?unapproved=553&moderation-hash=e09d86087f0b978d274d81cd61b8d6be#comment-553
  http://smallbatchpro.com/cari-q/?unapproved=7893&moderation-hash=6e11317f409ad9acde9694c843d34a59#comment-7893
  http://vinesmiths.co.uk/at-fenny-castle-vineyard-somerset?unapproved=18782&moderation-hash=e5b450106f40fd43c20abc48b022f984#comment-18782
  http://chernomorskaya.com/?unapproved=2412&moderation-hash=17454602075850facf474173146807f0#comment-2412
  https://www.adultconversationparenting.com/roland-with-the-homies/?unapproved=36099&moderation-hash=33b4b78a0910dcade5790c307ae7af44#comment-36099

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *