Geplaatst op Geef een reactie

Luizen Bestrijden? Wat Te Doen Om Luizen Te Behandelen, Herkennen & Voorkomen In Je Haar?

Is er voor de zoveelste keer luis geconstateerd bij je kind?

Laat je niet knettergek maken, het bestrijden van luizen valt inmiddels reuze mee.

Veel luizen behandelingen zijn achterhaald en er bestaan inmiddels hele fijne en  gezonde methodes om  luizen te behandelen.

 

Luizen bestrijden op een natuurlijke manier

Huishoudelijke apparaten hoeven geen over uren meer te draaien:

Als je ontdekt hebt dat je kind luizen heeft zijn de volgende luizen behandelingen om luizen te bestrijden in ieder geval niet  meer nodig:

  • Je hoeft geen bedden meer te verschonen en te wassen
  • Knuffels hoef je ook niet meer te wassen of in de vriezer te leggen
  • En je hoeft ook niet meer als een dolle met een stofzuiger door het huis te gaan

Het RIVM zegt dat er bij deze manier van luizen bestrijden niet genoeg wetenschappelijk bewijs is.

Luizen bestrijden op een natuurlijke wijze? Klik dan hier.

 

De Luizenzak

De luizenzak mag er misschien netjes en gestructureerd uitzien op de kapstok van scholen. Het doel van de luizenkap om luizen te voorkomen en het verspreiden van luizen tegen te gaan is achterhaald.

Bij het voorkomen en bestrijden van luizen is volgens het RIVM het effect van de luizenzak niet wetenschappelijk aangetoond en is de luizenzak dus niet effectief genoeg.

 

Luizenmoeder

Om luizen te voorkomen en luizen te bestrijden is het vrijwillige baantje luizenmoeder op de school van je kind eigenlijk een hele leuke klus. Bij het doorzaken van het haar op de klas genootjes van je kind op luizen en luizeneitjes/ neten, leer je de klasgenootjes sneller bij naam kennen.

Kostbare luizen behandelingen en wekenlang kammen, zijn luizen behandelingen die niet meer nodig zijn:

Van alles is er inmiddels te koop: luizen shampoos, luizen lotions, luizen kammen, homeopathische druppels en ga zo maar door. Het kost je klauwen met geld en de luizen komen daarna even hard weer terug.

Maar sinds kort is er een nieuwe luizen behandeling op de markt die fantastisch werkt. Bij deze luizen behandeling is het een fluitje ven een cent om luizen te bestrijden en de luizeneitjes daarna makkelijk uit de haren te kammen met een luizenkam, .

Met de luizenkap luizen behandelen en luizen  bestrijden is ook nog eens bijzonder vriendelijk voor je portemonnee, 100 % natuurlijk,  en je hoeft maar 2 keer in 9 dagen te kammen, De luizenkap!

 

De Luizenkap, het middel om luizen te bestrijden

De kap ziet eruit als een rubberen badmuts met een tuit die midden op het hoofd komt. Wie last heeft van luizen en neten, moet al het haar in een haarnetje doen en onder de muts drukken, een liter olie via de tuit in de muts laten lopen zodat er een badje ontstaat en de olie tien minuten zijn werk laten doen. Daarna kunnen alle dode en versufte luizen met een luizenkam uitgekamd worden.

Deze van 100% natuurlijke latex gemaakte ‘badmuts’ heeft een vulopening waarin je ¾ liter olijf- of zonnebloemolie giet. Na 10 minuten zijn de luizen verdronken of bewusteloos en kam je de olie uit het haar goed uit met een luizenkam. Daarmee verwijder je de luizen in een keer van je hoofd. Na 9 dagen herhaal je de behandeling (voor de luizen die nog uit de neten zijn gekomen) en ben je volledig luisvrij! Het is wel heel belangrijk dat iedereen in het gezin wordt behandeld, óók de ouders, want die zijn vaak de bron van herbesmetting.
De Luizenkap is minimaal 20 keer herbruikbaar. Dus als je kinderen opnieuw luizen krijgen, kost het je alleen de olijf- of zonnebloemolie. Maar zelfs die is (gezeefd) naar wens herbruikbaar.

De voordelen van De Luizenkap spreken voor zich

  • Werkt altijd – luizen kunnen resistent worden tegen allerlei middelen, maar op verdrinking zullen ze nooit een antwoord hebben.
  • Voordelig – De Luizenkap kan tenminste 20 keer worden gebruikt als je ‘m volgens de voorschriften schoonmaakt en opbergt. Fijn voor het milieu en goed voor de portemonnee.
  • Natuurlijk, en de olie is goed voor het haar, het wordt er lekker zacht van.
  • Maar 2 keer goed kammen met een luizenkam, het haar is doordrenkt van de olie dus het kammen gaat heel eenvoudig, zelfs bij heel dik haar!
  • De Luizenkap wordt in een vrolijk stemmende verpakking geleverd met 2

haarnetjes, 1 trechter,1 zakje talkpoeder, 1 opbergzakje, 2 watten, 1 gebruiksaanwijzing.

Prijs € 19,75.

Vanaf nu weet je dus wat te doen bij luizen en wat te doen tegen luizen!

De luizen behandelen met DE LUIZENKAP en maar 2 keer goed hoeven kammen met een luizenkam.

 

Welke luizenkam kopen?

Een luizenkam is voor het herkennen, vinden en verwijderen van hoofdluis. Een aantal luizenkammen is daarnaast ook geschikt voor het verwijderen van de neten/ luizen eitjes.
Er bestaan ook elektrische luizenkammen die de haarluis dood maakt door middel van een elektrische schokje.
De ene luizenkamkam is echter veel beter dan de andere luizenkam.

Een goede luizenkam is altijd van metaal, staan de metalen tanden heel dicht op elkaar en het beste is een metalen netenkam met een dubbele rij metalen tanden.

Met de laatst genoemde luizenkam zijn de luizen en luizen eitjes makkelijker te verwijderen uit het haar.

De dubbeltandige metalen netenkam in combinatie met de luizenkap en de daarbij gebruikte olie is de methode om luis te bestrijden.

luizen herkennen

Hoe weet je of je hoofdluis in je haar hebt en hoe kan je luizen herkennen?

Doorzoek het haar en de hoofdhuid op neten, nimfen en luizen.

Hoofdluizen herkennen is een ingewikkelde klus. De hoofdluis is namelijk moeilijk te vinden omdat de luis ontzettend snel beweegt over de hoofdhuid en tussen de haren.

Als je geen luizen vindt wil dat dus niet zeggen dat er geen hoofdluis besmetting heeft plaatsgevonden.

Doorzoek het hele haar dan goed op luizen eitjes, een luizenei is een eitje die de luis heeft gelegd.

Verwar de luizenei niet met een zwarte luis en een witte luis. De zwarte luis en witte luis is een anders soort luis. Daarover later meer.

De luizen eitjes zitten altijd vast geplakt aan het haar, meestal dicht bij de hoofdhuid.

 

Waar komen luizen vandaan?

De haarluis is eigenlijk een insect en leeft al heel lang samen met de mens. De geschiedenis van de haarluis gaat wel tot 770.000 jaar terug.

De algemene Nederlandse naam “Luizen” is vaak een beetje verwarrend omdat er meerdere soorten luizen bestaan, die totaal niet op elkaar lijken. Denk bijvoorbeeld aan bladluizen. Dit zijn luizen die kunnen voorkomen op je kamer- en tuinplanten.

 

Luizen voorkomen

Het voorkomen van haarluis is zo goed als onmogelijk, aangezien de haarluis altijd zomaar weer opduikt en omdat de mens niet immuun kan zijn of worden voor de haarluis, de luis kan zich steeds opnieuw blijven openbaren.

Om de luizen te helpen voorkomen is het altijd goed om de haren regelmatig te controleren op luizen en het haar te controleren op luizen eitjes.

Bij het vinden van haarluizen en luizen eitjes direct de luizen bestrijden door een behandeling met een luizen middel.

 

Waar komen bladluizen vandaan?

De bladluis is net als de haarluis een insect, alleen zijn de bladluizen in tegen stelling tot de hoofdluizen plantetende insecten.

Bladluizen voeden zich met de cellen van een plant.

Bladluizen bestaan in verschillende kleuren. De groene luis is het meest voorkomend maar er bestaan ook witte luis en zwarte luis.

 

Waar houden luizen niet van?

Luizen houden NIET van water en niet van zwemmen. Denk dus niet als je kind luizen heeft, we gaan naar het zwembad, of ik zet mijn kind lekker lang onder de douche als bestrijdingsmiddel tegen luizen.

Wat gebeurt er namelijk als luizen in contact komen met water?

De Luizen klampen zich extra goed vast aan het haar om te kunnen overleven. De luis krijgt als het ware een hele sterke overlevingsdrang als hij in contact komt met water.

 

Help, mijn kind heeft luizen?

Heeft je kind luizen dan heb je net gelezen dat het geen enkele zin heeft om naar een zwembad te gaan of om je kind heel lang onder de douche te zetten.

Luizen houden namelijk niet van water en als de luizen in contact komen met water maken ze zich juist extra stevig vast aan het haar. Het haar is hun enige houvast.

Water is dus geen middel tegen luizen en ook geen goed middel tegen luizeneitjes.

Hoe kun je de luizen bestrijden zodat de luizen zich niet vastklampen aan het haar maar zich juist loslaten van het haar?

Welk middel tegen luizen kun je nu het beste gebruiken dat de luizen tureluurs worden en het haar loslaten?

En nieuw middel tegen luizen is de Luizenkap.

De luizenkap, de kap is een soort rubberen badmuts met een tuit die midden op het hoofd komt. Wie last heeft van luizen en neten, moet al het haar in een haarnetje doen en onder de muts drukken, een liter olie via de tuit in de muts laten lopen zodat er een badje ontstaat en de olie tien minuten zijn werk laten doen. Door de enorme hoeveelheid olie raken de luizen van slag en in coma. Hierdoor laten de luizen los van het haar. Na de behandeling van 10 min. Kam je alle dode en versufte luizen met een luizenkam uit het kind zijn haar.

De luizenkap is het middel tegen luizen, want de luizenkap is: gezond, duurzaam, goedkoop en kost  je ook nog eens minder werk.

Kortom: Hier kan geen ander luizenspul tegen op !

3.7/5 - (50 stemmen)
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *