Geplaatst op Geef een reactie

Luizenshampoo kopen, is het echt nodig?

Er zijn inmiddels veel verschillende luizenshampoos te koop. Gelukkig steeds meer luizenshampoos op natuurlijke basis maar ook nog steeds luizenshampoos die pesticide bevatten.

We leven met zijn allen steeds bewuster, biologische etenswaren verschijnen steeds meer en meer in de supermarkt en worden gelukkig steeds beter betaalbaar. We eten dus steeds meer biologische producten. Waarom zou je dan op het hoofdje van je kind troep gaan smeren?

Er zijn toch hele kleine gevaren voor de gezondheid bij het gebruik van een luizen shampoo met pesticide.

De luizen shampoo geeft ook geen 100 % garantie dat de luizen verdwijnen. Bovendien kunnen de luizen ook nog eens resistent worden tegen deze chemische bestrijdingsmiddelen, blijkt uit een *Amerikaans onderzoek.

 

Luizenshampoo met pesticide

Sommige luizenshampoos bevatten dus chemische bestrijdingsmiddelen zoals: malathion en permetrine. Als deze luizenshampoo niet op de juiste manier gebruikt wordt kan deze shampoo gezondheidsproblemen geven, zoals bijvoorbeeld luchtweg problemen en huidproblemen.

Ook is het gebruik van deze luizenshampoo af te raden voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.

Ik zelf zou nooit meer een luizenshampoo kopen met chemische middelen erin. Er zijn gelukkig steeds meer natuurlijke luizen bestrijdingsmiddelen op de markt die geen nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid en voor het milieu!

Wanneer je toch per se een luizenshampoo wil kopen met chemische bestrijdingsmiddelen erin, probeer dan met de volgende dingen rekening te houden om de gezondheid risico’s zo minimaal mogelijk te houden.

 • Doe handschoenen aan als je de behandeling uitvoert.
 • Spoel de luizen shampoo uit, boven de wasbak i.p.v. onder de douche. Dit voorkomt dat de chemische luizen shampoo over het gehele lichaam komt.
 • Als er wondjes op het hoofd zichtbaar zijn door het krabben, gebruik de luizen shampoo dan niet!
 • Deze luizenshampoo niet gebruiken als je zwanger bent, borstvoeding geeft en zeker niet bij je zuigeling!
Luizen bestrijden op een natuurlijke wijze? Klik dan hier.

 

Waar kan je chemische luizenshampoo kopen?

Chemische luizenshampoo kan je kopen bij:

 • Drogist
 • Apotheek
 • Internet

Probeer liever eens een luizen bestrijdingsmiddel op een natuurlijke basis.

Je kan inmiddels verschillende luizen shampoos kopen die verschillende natuurlijke werkzame stoffen bevatten zoals bijvoorbeeld:

 • Luizenshampoo van XT luis. Deze luizen shampoo bevat de stof dimeticon.

Dimeticon is geen pesticide, maar een onschadelijke siliconenpolymeer, het legt een soort verstikkende laag rond de luis waardoor de luis stikt en sterft.

 • Luizenshampoo van Kriebeldiertjes. De luizenshampoo van Kriebeldiertjes bevat alleen natuurlijke stoffen om de luizen en neten te doden.
 • Lice Bomb van Ecokid. Lice bomb is een luizenshampoo gemaakt van zuivere plantaardige stoffen. De luizen shampoo bevat essentiële oliën die lekker ruiken voor de mens maar verschrikkelijk ruiken voor de luis.

Een natuurlijke luizen shampoo bevat dus speciale stoffen die de luizen en neten doodt. Deze luizen shampoo dient alleen gebruikt te worden bij het hebben van hoofdluis en neten, niet ter voorkoming van luizen en neten.

De natuurlijke luizen shampoo moet je dagelijks gebruiken als er nog luizen op het hoofd aanwezig zijn. Meestal betekent dit dat je de luizen shampoo 2 weken lang bijna dagelijks moet gebruiken.

Tussendoor mag je het haar niet wassen met een gewone shampoo want dat vermindert de werking van de luizenshampoo. Bij het gebruik van een natuurlijke luizenshampoo is dagelijks kammen aan te raden.

Waar kan je natuurlijke luizenshampoo kopen?

Natuurlijke luizenshampoo kan je kopen bij:

 • Drogist
 • Apotheek
 • Internet

Wat zijn de kosten als je een natuurlijke luizen shampoo wilt kopen?

Luizenshampoo van XT luis

Prijs: tussen de € 12,- en € 16,-

Inhoud:   wisselend

Gebruik: na 7 dagen, na behandelen

 

Luizenshampoo van Kriebeldiertjes

Prijs: +/- € 9,15

Inhoud:   200 ml.

Gebruik: 5-7 keer per week, soms volstaat 2-3x per week

 

Lice Bomb van Ecokid

Prijs: +/- € 24,95

Inhoud:   60 ml

Gebruik: Na 5-7 dagen nabehandelen

 

Al met al is het natuurlijk fantastisch dat er naast de chemische luizenshampoos nu ook steeds meer en meer luizenshampoos te vinden zijn met natuurlijke stoffen.

Het blijft echter een feit, dat het gebruik van een luizenshampoo bij het bestrijden van hoofdluis een kostbare grap is.

Wanneer je iedereen binnen het gezin met een luizenshampoo moet behandelen, dan kunnen de kosten, voor het gebruik van een luizenshampoo, behoorlijk hoog oplopen. Helemaal omdat je de behandeling met een luizenshampoo moet herhalen na ongeveer een week. Naast alle natuurlijke luizenshampoos is er sinds kort ook een nieuw natuurlijke middel op de markt om luizen te bestrijden, namelijk:

De luizenkap

Deze van 100% natuurlijke latex gemaakte ‘badmuts’ heeft een vulopening waarin je ¾ liter olijf- of zonnebloemolie giet. Na 10 minuten zijn de luizen verdronken of bewusteloos en kam je de olie uit het haar goed uit met een luizenkam. Daarmee verwijder je de luizen in een keer van je hoofd. Na 9 dagen herhaal je de behandeling (voor de luizen die nog uit de neten zijn gekomen) en ben je volledig luisvrij! Het is wel heel belangrijk dat iedereen in het gezin wordt behandeld, óók de ouders, want die zijn vaak de bron van her besmetting.
De Luizenkap is minimaal 20 keer herbruikbaar. Dus als je kinderen opnieuw luizen krijgen, kost het je alleen de olijf- of zonnebloemolie. Maar zelfs die is (gezeefd) naar wens herbruikbaar.

Als je de luizenkap goed toepast, werkt deze100%. Want luizen zullen nooit resistent worden tegen verdrinking. Eigenlijk kun je zeggen dat het net zo goed werkt als de bestaande middelen zoals bijv. een natuurlijke luizen shampoo, alleen is de luizenkap nog gezonder voor je haar en vele malen goedkoper dan de verschillende luizenshampoos.

De luizenkap koop je voor € 19,75 en is minimaal 20 keer te gebruiken en iedereen binnen het gezin kan ermee behandeld worden. De enige aanschaf bij een nieuwe uitbraak van luizen is de zonnebloemolie. Al te koop voor € 1,29

 

De voordelen van De Luizenkap t.o.v. een natuurlijke luizenshampoo:

Het gebruik van de luizenkap is:

 • Goedkoper dan een luizenshampoo!

De Luizenkap kan tenminste 20 keer worden gebruikt. Bij een nieuwe luizen uitbraak kost het je alleen een fles zonnebloemolie.

 • Nog beter voor je haar dan een luizenshampoo!

Doordat de zonnebloemolie nog beter voor het haar is dan de stoffen in de natuurlijke luizen shampoos!

 • Kammen nog nooit zo leuk geweest.

Twee keer goed kammen is voldoende, het haar is doordrenkt van de olie dus het kammen gaat ook nog eens heel eenvoudig, zelfs bij heel dik haar!

Bij het gebruik van een luizen shampoo moet je dagelijks kammen, tot wel 14 dagen lang!

 

De Luizenkap is hier te koop.

 

Bron Onderzoek:

* https://www.rt.com/usa/312849-mutated-lice-chemical-resistant/

3.4/5 - (18 stemmen)
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *